Polipsaláta hozzávalók:

70 g kisméretű polip tisztítva

½ csésze olívaolaj

1 fej hagyma apróra vágva

1 db paradicsompaprika, vékony szeletekre vágva

400 g sűrített paradicsom (nyáron paradicsom mixelve)

3-4 gerezd fokhagyma, szétzúzva

½ pohár fehérbor

chili, só, bors és más fűszerek ízlés szerint

2 evőkanál aprított petrezselyemzöld

Polipsaláta elkészítése:

A fagyasztott polipokat a kuktába tesszük és megfőzzük. Miután megfőtt, levágjuk a csápjait, kivesszük a szemeit, és eltávolítjuk a bőrét. A csirkemellhez hasonló fehér húst kapunk, amit apró darabokra vágunk, és olajban megsütünk.

A sütéssel a hús kissé megkeményedik, de nagyon ízletes lesz. Ha nem sütjük meg, akkor viszont a hús puhább marad.

Ezután a fenti összetevőket hozzáadjuk, feltöltjük borral, és 30 percig főzzük.

A lé nem kell túlzottan elfőjön, és fontos, hogy pikáns ízesítésű legyen.

A polipsaláta nagyon egészséges!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc