Szardellával töltött uborka hozzávalók:
1 uborka
8 dkg sajt
2-3 zellerlevél
2 gerezd fokhagyma
1 tojássárgája
10 darab olajbogyó
só, bors
egy citrom a leve
szardella filé
Szardellával töltött uborka elkészítése:
Az uborkát alaposan megmossuk, levágjuk a végeit, majd anélkül, hogy meghámozzuk, négybe vágjuk és kikaparjuk. A szardella filéket jól lecsorgatjuk.
Az olajbogyót kimagvaljuk, a fokhagymát pedig meghámozzuk és összetörjük.
A tojássárgájából és a fokhagymából majonézt készítünk úgy, hogy az olajat fokozatosan öntjük hozzá és egy fakanál segítségével folyamatosan kevergetjük.
A zellerleveleket megmossuk, apróra feldaraboljuk, majd összekeverjük a szintén apróra szelt szardellával és olajbogyóval. Hozzáadjuk a majonézt, valamint a reszelt sajtot, majd borssal ízesítjük.
Csak akkor sózzuk, ha szükséges. Az uborkákat megmossuk, a belsejüket egy nedvszívó papírral átitatjuk, megtöltjük az előre elkészített keverékkel, majd legalább két órán keresztül hűtőbe tartjuk.
Egy tálcára salátaleveleket helyezünk, az uborkákat megszórjuk a megmaradt olajbogyókkal, leöntjük a citrom levével és hidegen tálaljuk. Kitűnő és egészséges halétel.
0 hozzászólás