Rántott tőkehal karamellizált hagymával hozzávalók:
4 darab tőkehal
2 hagyma
3 tojás
150 ml sör
4 kanál liszt
1 kanál cukor
olaj
só
bors
Rántott tőkehal karamellizált hagymával elkészítése:
A halat megtisztítjuk és megfűszerezzük sóval és borssal. 30 percig hagyjuk, hogy átjárja a fűszer. A tojásokat felkavarjuk, hozzáadjuk a sört, a sót, borsot és addig kavarjuk, míg a tejföléhez hasonló állaga lesz.
Külön megtisztítjuk és felvágjuk a hagymát.
A halakat megtöröljük papírszalvétával, beleforgatjuk a masszába és mindkét oldalukon megsütjük.
A hagymakarikákat megpirítjuk, és amikor üvegesek lesznek, megszórjuk cukorral és még sütjük, míg karamelizálódnak.
0 hozzászólás