Pácolt tintahal tenger gyümölcsei salátával hozzávalók:
25 g tisztított tintahal
600 g friss garnéla
3 evőkanál olívaolaj
75 ml fehér borecet
125 ml száraz fehérbor
4 gerezd, csíkokra vágott, fokhagyma
1 evőkanál pác fűszerkeverék
(a keverékben lehet szegfűbors, babérlevél, fahéj, szegfűszeg, koriander, gyömbér, mustármag és bors)
1,2 teáskanál oregánó
1/2 apróra vágott, kimagvazott húsos piros paprika
1/2 apróra vágott, kimagvazott húsos zöldpaprika
1/2 apróra vágott, közepes vörös chilipaprika
2 vékony szelet citrom
8 szem olajbogyó (lehetőleg kalamata)
1 köteg zöldpetrezselyem
Pácolt tintahal tenger gyümölcsei salátával elkészítése:
A tintahalat fél centiméteres vastag gyűrűkre vágjuk, a csápokat pedig félbe. Megtisztítjuk a garnélákat, a farkát rajta hagyjuk.
Egy közepes serpenyőbe 50 ml vizet teszünk, hozzá adjuk az olajat, az ecetet, a bort, a fokhagymát, a fűszerkeveréket, 1/2 teáskanál sót és borsot, és közepes lángon 10 percig főzzük.
Erősre vesszük a lángot. Beletesszük a garnélát, egy perc múlva pedig a tintahalat, amit 30 másodpercig hagyunk a lében.
Az egészet áttesszük egy hőálló üvegtálba, beletesszük a paprikát és a citromot, összekeverjük, és éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap kivesszük, és szobahőmérsékletűre enyhítjük a tálaláshoz.
Egy tálcán vagy külön tálkákban tálaljuk, olajbogyóval díszítjük, és zöld petrezselymet szórunk rá.
0 hozzászólás