Pácolt tintahal tenger gyümölcsei salátával hozzávalók:

25 g tisztított tintahal

600 g friss garnéla

3 evőkanál olívaolaj

75 ml fehér borecet

125 ml száraz fehérbor

4 gerezd, csíkokra vágott, fokhagyma

1 evőkanál pác fűszerkeverék

(a keverékben lehet szegfűbors, babérlevél, fahéj, szegfűszeg, koriander, gyömbér, mustármag és bors)

1,2 teáskanál oregánó
1/2 apróra vágott, kimagvazott húsos piros paprika

1/2 apróra vágott, kimagvazott húsos zöldpaprika

1/2 apróra vágott, közepes vörös chilipaprika

2 vékony szelet citrom

8 szem olajbogyó (lehetőleg kalamata)

1 köteg zöldpetrezselyem

Pácolt tintahal tenger gyümölcsei salátával elkészítése:

A tintahalat fél centiméteres vastag gyűrűkre vágjuk, a csápokat pedig félbe. Megtisztítjuk a garnélákat, a farkát rajta hagyjuk.

Egy közepes serpenyőbe 50 ml vizet teszünk, hozzá adjuk az olajat, az ecetet, a bort, a fokhagymát, a fűszerkeveréket, 1/2 teáskanál sót és borsot, és közepes lángon 10 percig főzzük.

Erősre vesszük a lángot. Beletesszük a garnélát, egy perc múlva pedig a tintahalat, amit 30 másodpercig hagyunk a lében.

Az egészet áttesszük egy hőálló üvegtálba, beletesszük a paprikát és a citromot, összekeverjük, és éjszakára a hűtőbe tesszük.

Másnap kivesszük, és szobahőmérsékletűre enyhítjük a tálaláshoz.

Egy tálcán vagy külön tálkákban tálaljuk, olajbogyóval díszítjük, és zöld petrezselymet szórunk rá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc