Petrezselyemzölddel, citrommal, oregánóval és csilipaprikával ízesített tőkehal hozzávalók:
1 kg tőkehal
1-2 evőkanálnyi olivaolaj
1 fél evőkanálnyi száraz oregánó
1 csokor petrezselyemzöld
1 csípőspaprika
só, fekete bors
2 citrom
Petrezselyemzölddel, citrommal, oregánóval és csilipaprikával ízesített tőkehal elkészítése:
Hideg vízben megmossuk a tőkehal darabokat és egy papirtörlőn megszárítjuk. Bedörzsöljük olivaolajjal, olyannyira, hogy jó csúszósak legyenek.
Egy edényben összekeverjük az oregánót az apróra vágott petrezselyemzölddel és csípőspaprikával.
A halat egy tepsibe helyezzük és megszórjuk ezzel a keverékkel. 225 fokra felmelegítjük a sütőt. A hal tetejére citrom szeletkéket helyezünk és a sütő felső felében pirosra sütjük.
A halételt főtt burgonyával és salátával tálaljuk.
0 hozzászólás