Tőkehal tekercs hozzávalók:
4 személyre
8 tőkehal filé
4 szál kapor
só, bors
Szósz
2 paradicsom
1 cikk fokhagyma
1 köteg zöldfűszerek (petrezselyem, koriander, tárkony)
1 száraz csipőspaprika
2 kanál olívaolaj
Tőkehal tekercs elkészítése:
Leforrázzuk a paradicsomokat, leszedjük a héját, eltávolítjuk a magját és kockára vágjuk. Összevágjuk a zöldfűszereket és a fokhagymát és az összetört csipőspaprikával, az olajjal és a sóval jól összekeverjük.
A sütőt 240 fokra melegítjük. Megmossuk a tőkehal filéket, felitatjuk róluk a vizet, majd sózzuk és borsozzuk. Az alufóliából 4 kört vágunk 30 cm-es átmérőjűre.
Hajó alakúra formázzunk őket és 2 halfilét beleteszünk, megszórjuk kaporlevéllel, behajtjuk az alufóliát és a széleit összenyomjuk. A haltekercseket tepsire helyezzük és 8 percig sütjük.
Ha szeretjük, ehetjük tzatziki szósszal is.
A halat a gőz felett felmelegített paradicsomszósszal tálaljuk.
0 hozzászólás