Carpaccio de saumon hozzávalók:
1 2-3 kg-os lazac, lehetőleg vad
1 csésze olívaolaj
két citrom leve
apróra vágott kapor
só, bors
Carpaccio de saumon elkészítése:
Válaszd el a filéket. Finoman húzd a bőrt a faroktól a fej felé (a tapadóerő növelése érdekében, puhítsd sóban az ujjaidat). Szedegesd ki az utolsó csontokat csipesszel.
Tedd a filéket a fagyasztóba 20 percre (hogy könnyebb legyen szeletelni). Vedd ki és vágd minél vékonyabb szeletekre, ha lehet áttetszőre.
Tedd a szeleteket egy olajjal kikent tálcára, öntsd a maradék olajat a halra, tegyél rá kevés sót, borsot és a citromlevet. Szórd meg a felprított kaporral, fedd le műanyag fóliával és tedd a hűtőszekrénybe 2 órára.
0 hozzászólás