Carpaccio de saumon hozzávalók:

1 2-3 kg-os lazac, lehetőleg vad

1 csésze olívaolaj

két citrom leve

apróra vágott kapor

só, bors

Carpaccio de saumon elkészítése:

Válaszd el a filéket. Finoman húzd a bőrt a faroktól a fej felé (a tapadóerő növelése érdekében, puhítsd sóban az ujjaidat). Szedegesd ki az utolsó csontokat csipesszel.

Tedd a filéket a fagyasztóba 20 percre (hogy könnyebb legyen szeletelni). Vedd ki és vágd minél vékonyabb szeletekre, ha lehet áttetszőre.

Tedd a szeleteket egy olajjal kikent tálcára, öntsd a maradék olajat a halra, tegyél rá kevés sót, borsot és a citromlevet. Szórd meg a felprított kaporral, fedd le műanyag fóliával és tedd a hűtőszekrénybe 2 órára.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc