Tőkehal zöldség ágyon hozzávalók:
1 kg paradicsom
cayenne bors
750 kisebb krumpli
1 kg tőkehal (2 filé)
4 kanál citromlé
fekete bors
100 g zeller
1 köteg petrezselyemzöld
100 g zöldhagyma
250 g kisebb hagyma
1 köteg bazsalikom
10 kanál olíva olaj
kis vaj vagy margarin
Tőkehal zöldség ágyon elkészítése:
A paradicsomot leforrázzuk és lehántjuk, négybe vágjuk, kivesszük a magvait és összekavarjuk a cayenne borssal és a sóval.
A krumplikat kettőbe vágjuk, és 7 percig főzzük, majd lecsepegtetjük.
A tőkehalat leöntjük citromlével, megsózzuk és megborsozzuk és hagyjuk 30 percig pihenni.
A zellert vékony, 5 cm hosszú szeletekre vágjuk. A petrezselyem gyökeret és a zöldhagymát apróra vágjuk, a kis hagymákat négybe vágjuk. A petrezselymet és bazsalikomot apróra vágjuk. A kis hagymákat egy kanál olajban megdinszteljük.
Egy sütőformát vajjal kibélelünk és rátesszük a hagymadarabokat. A zellert és a petrezselyem gyökeret egy kiskanál olíva olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldhagymát és a fűszernövények felét, hagyjuk még 2 percet a tűzön, majd sót és borsot teszünk hozza.
Az egyik tőkehal filét rátesszük a dinsztelt hagymára a sütőformába, erre tesszük a zöldséget, majd a másik tőkehal filét. Mindezek tetejére tesszük a krumplit és a paradicsomot és 5 kanál olíva olajjal meglocsoljuk. A sütőbe 30 percig 200 fokon sütjük. Az megmaradt olajat felmelegítjük egy serpenyőbe és a végén rátöltjük a halra.
A halas egytálétel receptet Bianca-21 javasolta.
0 hozzászólás