Méhecske hozzávalók:

Lapok

400 g liszt

egy tojás

150 g cukor

30 g sótlan vaj

két kanál meleg méz

2 és fél kanál tej

1 kiskanál szódabikarbóna

Krém

170 g sótlan vaj

1 tasak vaníliás cukor

200 g cukor

250 ml tej

2 kanál búzadara

1 üveg sárgabarack lekvár

Bevonat

3 kanál víz

3 kanál cukor

2 kanál kakaó

25 g sótlan vaj

fél tábla étcsokoládé

Méhecske elkészítése:

A lapok: simára keverjük a tojást a cukorral és a vajjal, utána hozzáadjuk a mézet (ha túl sok mézet teszünk bele, a tészta nagyon kemény lesz, nem lehet elnyújtani), a tejet és a szódabikarbonátot. Gőz fölött kevergetjük, amíg megsűrűsödik.

Levesszük a gőzről és azonnal hozzáadjuk fokozatosan a lisztet. Négy részre osztjuk és sok liszttel elnyújtjuk. Kivajazott, kilisztezett hideg tepsi hátán sütjük forró sütőben.

A krém: a vajat a cukorral és a vaníliával habosra kavarjuk. A tejet a búzadarával külön megfőzzük, majd lehűtjük. Amikor kihűlt, összekeverjük a vajas krémmel. A bevonat: a hozzávalókat lassú tűzön sűrűsödésig főzzük.

Az első lapra rásimítjuk a vaníliás krém felét. A másodikra a sárgabarack lekvárt, a harmadikra a krém másik felét, a negyediket pedig bevonjuk a csokoládémázzal.

Ellenállhatatlan, könnyű sütemény!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc