Choux a la creme (Képviselőfánk) hozzávalók:
200 g víz
75 g friss vaj
2 teáskanál cukor
125 g liszt
3 tojás
só
zsír a formához
tejszínhab
Vaníliás krém
1/2 liter forralt tej
1/2 bot vanília
6 tojássárgája
200 g cukor
60 g liszt
1 teáskanál vaj
Choux a la creme (Képviselőfánk) elkészítése:
Főzd fel a vizet a vajjal, sóval és cukorral együtt. Amikor elkezd főni, szórd bele a lisztet, folyamatosan kevergetve, amíg a tészta leválik az edény széléről. Vedd félre. Amikor még meleg a keverék, add hozzá sorban a három tojást, folyamatosan kevergetve és hagyd kihűlni.
Kenj ki vajjal vagy olajjal egy tepsit és tegyél bele egy kanállal nem túl nagy kupacokat a hideg tésztából. Legyenek fánk formájúak és tedd őket nagy távolságra egymástól. Miután megsültek, hagyd őket jól kihűlni és vágj tetőket egy éles késsel úgy, hogy maradjanak kicsit odafogva.
A vaníliás krémet így készítsd: tedd fel főni a tejet a vaníliával, fedd le és hagyd egy órát állni.
Közben kavard ki a tojássárgájákat a cukorral és liszttel, majd öntsd rá lassanként az újra felmelegített tejet. Tedd a tűzhelyre, folyamatosan kevergetve, amíg kezd besűrűsödni. Vedd félre, add hozzá a vajat és keverd, amíg kezd kihűlni. Töltsd meg a képviselő fánkokat ezzel a krémmel és egy kis tejszínhabbal.
0 hozzászólás