Barack süti hozzávalók:

egész tojás

1 pohár porcukor

1 pohár olaj

1 sütőpor (1 kiskanál ammónia)

egy citrom héja

vanília

400-500 g liszt

Krém

150-200 g vaj

25-50 g kakaó

4-5 kanál porcukor

Barack süti elkészítése:

Eldörzsöljük a tojást a cukorral, a sütőporral, vaníliával és a citromhéjjal. Miután a keverék homogénné válik, folyamatos keverés mellett lassanként hozzáadjuk az olajat, végül a lisztet.

A nem túl kemény tésztából diónyi nagyságú golyócskákat formázunk; törekedjünk arra, hogy egyforma nagyságúak legyenek. Tepsibe rakjuk őket, egymástól távol, és lassú tűzön 15-20 percig sütjük. Miután megsült, hagyjuk kihűlni, majd egy kiskanállal könnyedén kivájjuk a golyócskák közepét. Kettőt összeragasztunk, így elkészül a barack, azért, hogy minék élethűbb legyen, megfestjük őket.

A piros színt néhány vörös cékla megfőzésével nyerjük, a zöldet pedig spenót léből. Étkezési festéket is használhatunk.  
Finoman megforgatjuk a festékes lében a barack mindkét oldalát, annyira, hogy picit benedvesedjen, majd azonnal kristálycukorba forgatjuk. Száradás után a gyümölcsöstálra tesszük, néhányukat zöld levéllel is díszíthetjük.

A sütemény krémhez összekeverjük a vajat, a kakaót és a porcukrot. Hozzáadunk kb. 3 adagot a barackok kivájása után maradt tésztából. Jól elkeverjük az egészet. Megtöltjük a fél barackokat, majd összeragasztjuk őket, így lesz belőlük egész.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc