Alcazar torta hozzávalók:

6 tojásfehérje

100 g cukor

3 kanál kakaó

150 g őrölt dió

5 kanál kakaó

8 kanál cukor

½ pohár víz

1 és ½  kanál kávé

6 tojássárgája

350 g vaj

200 g cukor

2 kanál kakaó

4 kanál víz

100 g vaj

Alcazar torta elkészítése:

A tésztához verd fel a 6 tojásfehérjét 100 g cukorral, majd add hozzá a 3 kanál kakaót és a 150 g őrölt diót. Ne felejtsd el megvajazni a tepsit.

A krémhez főzd fel az ½ pohár vizet az 5 kanál kakaóval és a 8 kanál cukorral együtt. Add hozzá a másfél kanál kávét, a 6 tojássárgáját és a habbá vert vajat. Erre szórjuk majd később a diót vagy a csokoládéöntetet.

A kakaós öntethez öntsd egybe a 200 g cukrot, 2 kanál kakaót és a 4 kanál vizet. Főzd öt percig, majd tedd félre és keverd körülbelül 5-6 percig 100 g vajjal.

Díszítsd a torta külsejét kedved szerint.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc