Hófehérke torta hozzávalók:
Tészta
2 tojás
9 kanál cukor
9 kanál tej
9 kanál olaj
3 tasak vaníliás cukor
só
fél kanál szalalkáli
Krém
egy csésze forralt tej
6 kanál liszt
másfél csésze cukor
egy csomag margarin
kevés rumeszenc
Hófehérke torta elkészítése:
Meggyúrjuk a tésztát és három részre osztjuk. A kinyújtott lapokat a tepsi hátán megsütjük.
A krémhez 6 kanál lisztet simára keverünk egy kevés tejjel, majd a többi tejhez öntve lassú tűzön felfőzzük, hozzáadva a másfél csésze cukrot és a margarint.
Ezután hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a rumeszencet, majd megtöltjük a lapokat.
Ünnepi alkalmakra a torta díszíthető különlegesebben is.
0 hozzászólás