Bohema hozzávalók:

Tésztalap

8 tojás

10 kanál cukor

2 kanál víz

4 kanál őrölt dió

10 kanál liszt

2 kanál kakaó

1 sütőpor

Hab

6 tojásfehérje

12 kanál cukor

1 kanál ecet

Krém

6 tojássárgája

200 g espresso kávé (nagyon tömény)

12 kanál cukor

300 g sótlan vaj

Szirup

500 g víz

5 kanál vaníliacukor vagy rum, ízlés szerint

Díszítés

500 ml tejszínhab felverve kevés cukorral

reszelt csokoládé

Bohema elkészítése:

8 tojássárgáját elkeverünk 12 kanál cukorral, és hozzáadunk 200 ml erős kávét, folyamatos kavargatás közben felforraljuk, amíg sziruppá nem válik. Műanyag fóliával letakarva hűlni tesszük. Miután teljesen kihűlt, összekeverjük 300 g felhabosított vajjal (a vajat csak fokozatosan tesszük hozzá)

8 tojásfehérjét kemény habbá verünk, hozzáadunk 10 kanál porcukrot, és tovább verjük, majd sorban hozzáadunk 2 kanál vizet, 8 tojássárgáját, majd a 10 kanál lisztet, melyhez előzőleg hozzáadunk 4 kanál diót és a sütőport. Az így kapott masszát kizsírozott és lisztezett tepsiben 20 percig sütjük.

Miközben a tésztalap sül, 500 g vizet 5 kanál cukorral főni teszünk, szirupot főzünk belőle. Miután megfőtt, hozzáadjuk a rumot vagy a vaníliát.

Felverünk 6 tojásfehérjét 12 kanál cukorral, és végül 2 kanál ecetet kavarunk hozzá.

Miután a lap megsült és a tojásfehérjét habbá vertük, kivesszük a lapot a sütőből és egyenletesen rátesszük a habot, úgy, hogy teljesen befedje. Újra betesszük a sütőbe 18-20 percre, addig sütjük, amíg a hab már nem ragad a kezünkhöz.

Óvatosan kivesszük a lapot a tepsiből, majd a forró sziruppal beáztatjuk. 1 órát hagyjuk, hogy hűljön és a szirupot magába szívja.

A kihűlt és sziruppal beitatott lap habos felét alumínium fóliával betakarjuk, ráteszünk egy tepsit, és átfordítjuk, úgy, hogy a tojásfehérjés hab alól kerüljön, ráteszünk még egy tepsit, és újra átfordítjuk, úgy, hogy a hab felül kerüljön. Levesszük az alumínium fóliát, és eldobjuk.

Ha ez megvan, befejezzük a sütemény összeállítását.

A habra egyenletesen rákenjük a kávés krémet, majd a kávés krémre a cukros tejszínt. Ahhoz, hogy keményre tudjuk verni, a tejszínhab, az edény és a habverő is hideg kell legyen).

A tejszínhabra csokoládét reszelünk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc