Aszalt szilvás nyúl májkrém hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

350 g nyúlmáj

2 evőkanál kacsazsír

100 g puha aszalt szilva

4 evőkanál száraz fehérbor

provance-i fűszerkeverék

5 szem szecsuáni (vagy színes) bors

150 ml teljes tejszín (tejallergiások 150 ml yoja szója főzőkrémmel készíthetik)

chili pehely

Aszalt szilvás nyúl májkrém elkészítése:

Felaprítjuk a hagymát és megdinszteljük a kacsazsíron.

Erre tegyük rá a megmosott nyúlmájat és a szilvát is.

Addig pároljuk, amíg minden vér kifő belőle, közben fűszerezzük.

Amikor már jó, adjuk hozzá a bort, és forraljuk ki.

Legvégül öntsünk hozzá tejszínt, de ezzel már épphogy csak 1 percet főzzük.

Turmixoljuk le nagyon krémesre.

Tegyük tálkába, és öntsünk rá olvasztott kacsazsírt, majd szórjuk meg chili pehellyel.

Aki szereti a csípős ízeket, az keverjen chili pelyhet a májba is.

 

 

Ezt a különleges szendvicskrémet hidegen tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc