Csokoládés muffin levendulával hozzávalók:

8 db-hoz:

Száraz összetevők:

25 dkg liszt (teljes kiőrlésű gabonából)

1 mokkáskanál sütőpor (foszfátmentes)

1 mokkáskanál szódabikarbóna

1/2 mokkáskanál őrölt fahéj

8 dkg cukor (nád, nyírfa, vagy sztívia)

2 mokkáskanál levendula -elhagyható

5 dkg étcsokoládé (70 % körüli kakaótartalom)

1 csomag vaníliás cukor (nád, bourbon)

1 evőkanál cukrozatlan kakaó (karob)

Nedves összetevők:

2,5 dl tej (alacsony zsírtartalmú, vagy gabona)

1 db tojás (bio, vagy szabadtartású)

1/2 dl olivaolaj

Csokoládés muffin levendulával elkészítése:

Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (4-es fokozat) és készítsük elő a muffin sütőformát (ha nem szilikon, vagy teflon, akkor vajazzuk ki, vagy tegyünk bele papír kapszlit).

Szeljük apróra a csokoládét és készítsünk elő egy mérő- és egy keverőtálat.

A mérőedényben keverjük össze a nedves hozzávalókat.

A keverőtálban keverjük össze a csokoládén kívül a száraz összetevőket és öntsük hozzá a nedves összetevőket, majd alaposan dolgozzuk össze.

Adagoljuk egyenletesen a formák aljába 1-1,5 cm magasan a masszát, majd tegyünk mindegyik közepébe a felaprított csokiból és fedjük be tésztával.

180 fokon süssük 25-30 percig.

 

Akinek nincs muffin sütője, magas falú tepsiben is kisütheti, majd kockázza fel.

A muffin darabszáma a sütőforma méretétől függ, nagyobb formában 8 db lesz, kisebben 10-12 db lesz.

A tésztába bele is lehet keverni a csokoládét.

A képen látható csokis muffin teljes kiőrlésű tönköly liszttel és karobbal készült.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 35 perc