Csokoládés muffin levendulával hozzávalók:
8 db-hoz:
Száraz összetevők:
25 dkg liszt (teljes kiőrlésű gabonából)
1 mokkáskanál sütőpor (foszfátmentes)
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
8 dkg cukor (nád, nyírfa, vagy sztívia)
2 mokkáskanál levendula -elhagyható
5 dkg étcsokoládé (70 % körüli kakaótartalom)
1 csomag vaníliás cukor (nád, bourbon)
1 evőkanál cukrozatlan kakaó (karob)
Nedves összetevők:
2,5 dl tej (alacsony zsírtartalmú, vagy gabona)
1 db tojás (bio, vagy szabadtartású)
1/2 dl olivaolaj
Csokoládés muffin levendulával elkészítése:
Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (4-es fokozat) és készítsük elő a muffin sütőformát (ha nem szilikon, vagy teflon, akkor vajazzuk ki, vagy tegyünk bele papír kapszlit).
Szeljük apróra a csokoládét és készítsünk elő egy mérő- és egy keverőtálat.
A mérőedényben keverjük össze a nedves hozzávalókat.
A keverőtálban keverjük össze a csokoládén kívül a száraz összetevőket és öntsük hozzá a nedves összetevőket, majd alaposan dolgozzuk össze.
Adagoljuk egyenletesen a formák aljába 1-1,5 cm magasan a masszát, majd tegyünk mindegyik közepébe a felaprított csokiból és fedjük be tésztával.
180 fokon süssük 25-30 percig.
Akinek nincs muffin sütője, magas falú tepsiben is kisütheti, majd kockázza fel.
A muffin darabszáma a sütőforma méretétől függ, nagyobb formában 8 db lesz, kisebben 10-12 db lesz.
A tésztába bele is lehet keverni a csokoládét.
A képen látható csokis muffin teljes kiőrlésű tönköly liszttel és karobbal készült.
0 hozzászólás