Ruccola saláta napon szárított paradicsommal hozzávalók:

4 személyre

1 csomag ruccola saláta

10 dkg napon szárított paradicsom

parmezán sajt

olivaolaj (extra szűz)

Ruccola saláta napon szárított paradicsommal elkészítése:

A salátát megtisztítjuk, ha szükséges és egy salátás tálba tesszük.

A paradicsomot 0,5-1 cm-es csíkokra szeljük és a salátához keverjük.

Tálaláskor ízlés szerint (szerintem bőven…) meghintjük parmezán forgáccsal és néhány csepp olivaolajjal.

 

Sajnos tapasztalatom szerint a ruccola esetén jellemzően szükséges a mosás, ellentétben a többi „zacskós”, konyhakész salátával.

Lehet hozzá tenni pirított fenyőmagot, durvára tört diót.

Illik hozzá a balzsamecet (forralva besűrített változata is), tökmagolaj, szőlőmagolaj.

 

A ruccola saláta receptet Receptműves ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 5 perc