Ruccola saláta napon szárított paradicsommal hozzávalók:
4 személyre
1 csomag ruccola saláta
10 dkg napon szárított paradicsom
parmezán sajt
olivaolaj (extra szűz)
Ruccola saláta napon szárított paradicsommal elkészítése:
A salátát megtisztítjuk, ha szükséges és egy salátás tálba tesszük.
A paradicsomot 0,5-1 cm-es csíkokra szeljük és a salátához keverjük.
Tálaláskor ízlés szerint (szerintem bőven…) meghintjük parmezán forgáccsal és néhány csepp olivaolajjal.
Sajnos tapasztalatom szerint a ruccola esetén jellemzően szükséges a mosás, ellentétben a többi „zacskós”, konyhakész salátával.
Lehet hozzá tenni pirított fenyőmagot, durvára tört diót.
Illik hozzá a balzsamecet (forralva besűrített változata is), tökmagolaj, szőlőmagolaj.
A ruccola saláta receptet Receptműves ajánlotta.
0 hozzászólás