Birskompót hozzávalók:

2,5 kg birsalma vagy -körte

1 citrom leve

1 kg cukor

1 rúd vanília

Birskompót elkészítése:

A gyümölcsöt  megmossuk, szöszeit ledörzsöljük. A birset meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és a citromlével meglocsoljuk.

A cukorból 8 dl vízzel szirupot főzünk. A vaníliával fűszerezzük, a birscikkeket beleszórjuk, és addig főzzük, amíg szép rózsaszínűre színeződnek.

Ekkor tisztára mosott üvegekbe merjük, és az üvegeket csavaros tetővel lezárjuk, majd 15 percig gőzöljük (papírral bélelt gőzölőedénybe állítjuk és lefedve gőzöljük, majd hagyjuk kihűlni).

Befőzés (Cser Kiadó)

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc