Réteges málna-sárgadinnye dzsem hozzávalók:

50 dkg sárgadinnye

20 dkg cukor

1 citrom leve

körömnyi gyömbér

50 dkg málna

25 dkg cukor

fél mokkáskanál nátrium-benzoát

Réteges málna-sárgadinnye dzsem elkészítése:

A dinnyehúst kockára vágjuk, majd a cukorral meghintve feltesszük főni. A citromlevelt beleöntjük, és a megtisztított gyömbért belereszeljük.

Kevergetve addig főzzük, amíg a kockák szétfőnek, és a dzsem besűrűsödik. Ezután még forrón négy tisztára mosott üvegbe elosztjuk.

A málnát megmossuk, ha kell leszárazzuk, és a cukorral megszórva feltesszük főni. Gyakran kevergetve addig főzzük, míg egészen besűrűsödik, majd óvatosan a dinnyedzsemre kanalazzuk.

Egy-egy késhegynyi tartósítószerrel meghintjük, és az üvegtetőket rátekerjük. Szárazgőzben hagyjuk kihűlni, majd felcimkézve a kamrába tesszük

Ez a mutatós lekvár pompás a reggeli pirítós mellé, de csinosan becsomagolva ajándéknak is kitűnő.

Befőzés (Cser Kiadó)

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc