Narancschutney hozzávalók:
1 kg narancs
25 dkg mazsola
15 dkg barna cukor
2 evőkanál balzsamecet
körömnyi gyömbér
késhegynyi reszelt szerecsendió
Narancschutney elkészítése:
Az alaposan megmosott narancsok közül egynek lereszeljük a héját. Ezután az összes narancsot meghámozzuk úgy, hogy a fehér héját is lefejtjük róla.
A gerezdeket borító hártyát eltávolítjuk, azaz a narancsot kifilézzük, húsűt felkockázzuk, a közben kicsepegő levét egy edényben felfogjuk.
A narancskockákat és a -levet, a mazsolát, a cukort, az ecetet, a megtisztított, lereszelt gyömbért és a szerecsendiót egy edénybe tesszük, és kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ezután kisebb üvegekbe kanalazzuk, csavaros tetővel lezárjuk, és szárazgőzben hagyjuk kihűlni.
Grillezett halak, zöldségek mellé kínáljuk.
0 hozzászólás