Sárgabarackdzsem cukor nélkül hozzávalók:

2 kg sárgabarack

4 evőkanál citromlé

2 evőkanál rum

2 késhegynyi szalicil

Sárgabarackdzsem cukor nélkül elkészítése:

A jól megmosott, meghámozott, kimagozott és cikkekre vágott barackot 2 dl vízzel főzni kezdjük.

Állandóan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor a citromlevet is belekeverjük, még egyszer felforraljuk, majd forró vízzel fertőtlenített üvegekbe merjük.

Az üvegek tetejére rumban feloldott szalicilt teszünk, majd két réteg celofánnal lezárjuk. A dzsemeket szárazgőzben hagyjuk kihűlni, majd felcimkézve a kamrába állítjuk.

Ezt a pompás színű, fanyar dzsemet vadhúsok, vagy párolt marha mellé kínáljuk, vagy étkezési keményítővel sűrítve, száraz fehérborral bolondítva mártást készítünk belőle.

A cukor nélkül készített dzsem nem illeszthető cukorbetegek étrendjébe, hiszem a gyümölcs önmagában is sok gyümölcscukrot tartalmaz, de fogyókúrűzóknak kiválóan alkalmas.

Befőzés (Cser Kiadó)

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc