Citromos nyúlkolbász hozzávalók:

100 g nyúl apróhús

20 g füstölt tokaszalonna

10 g dió pörkölve

reszelt citromhéj

só és bors

római kömény

nagyon kevés csillagánizs

fahéj

szegfűszeg

kardamom mozsárban összetörve

pici fokhagyma

Citromos nyúlkolbász elkészítése:

A hús 2/3 részét átdaráljuk, a maradékot apró kockára vágva tesszük hozzá.

A füstölt szalonnát abálva, szintén apró kockákra vágva keverjük a húshoz.

Beízesítjük a fűszerekkel és a citrom hámozott héjával, majd juhbélbe töltjük.

Forró sütőben (200 fok) vagy grill lapon sütjük készre.

A medvehagyma mustár elkészítése:

Medvehagymát forrázva, sóval és natúr étolajjal tartósítva turmixgépbe tesszük.

Zöldség alaplével, mustármag porral, dijoni mustárral, cukorral, kevés xantanttal és lap zselatinnal alaposan összeturmixoljuk.

A mustárt habszifonból nyomva tálaljuk a sült kolbászhoz.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc