Alma morzsa desszert hozzávalók:

6 alma

250 g cukor

200 g liszt

120 g vaj

fahéj vagy szerecsendió

Alma morzsa desszert elkészítése:

A meghámozott, felkockázott almát párold 30 percig a cukor ¾-vel és a fahéjjal. Néha keverd meg, majd tedd magasabb sütőformába és hagyd kihűlni.

Keverd össze a kezeddel a lisztet, a maradék cukrot és a vajat, dolgozd jól össze. Tedd a masszát az almára, úgy hogy azt ne nyomd össze. 150-200 C fokon süsd 30-45 percet (erősebb tűzön) egészen addig, amíg sárga és ropogós lesz a teteje.

Az almás desszertet tejszínhabbal (felvert vagy készen vásárolt) vagy vanília fagylalttal szervírozd, esetleg mindkettővel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc