Kókuszka hozzávalók:

3 kanálhegynyi kakaó

2 tojás

1 tojásfehérje a kókuszhoz

250 g margarin

4 evőkanál porcukor

1 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

400 g liszt

Kókusz

120 g kókuszreszelék

200 g porcukor

1 tojásfehérje

Kókuszka elkészítése:

Egy tálba üsd le a tojásokat (egy tojásfehérjét tegyél félre), keverd bele a kakaót, az olvasztott margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Adj hozzá egy kevés lisztet és a sütőport. Gyúrd óvatosan össze és dolgozd jól el a lisztet.

Verd fel a tojásfehérjét, keverd bele a porcukrot és keverd össze fakanállal.

A kakaós masszát oszd dió nagyságnyi adagokra, mindegyiket töltsd meg kókuszos krémmel, majd formázz gombócokat belőle. Rakd sütőpapírral kirakott tepsibe és süsd 20-25 percet 180 C fokon a sütőben (amikor szép pirosra sültek kiveheted őket).

Díszítsd olvasztott csokival.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc