Csokikrémes csokis szelet hozzávalók:

Piskóta

9 tojás

1 1/2 csésze cukor

1 1/2 csésze liszt

9 evőkanál olaj

vanília kivonat

4 evőkanál kakaó

1 1/2 teáskanál sütőpor

Krém

1/2 liter tej

3 tojássárgája

3 evőkanál liszt

3 evőkanál keményítő (kukoricaliszt)

6 evőkanál cukor

4 evőkanál kakaó

150 g vaj vagy margarin

2 evőkanál porcukor

Szirup

8 evőkanál cukor

3 csésze víz

egy kis üveg rum eszencia

Máz

200 g háztartási csokoládé

75 ml folyékony tejszín

Csokikrémes csokis szelet elkészítése:

A piskóta:

Külön kell választani a tojásfehérjét a tojássárgájától. A fehérjét a cukorral együtt habbá kell verned. Egy tálban keverd össze a tojássárgáját az olajjal, majd add hozzá a habot. Bele kell keverned a vanília kivonatot, lisztet, kakaót és a sütőport. Tegyél sütőpapírt egy tepsibe és öntsd bele a masszát. 185C fokon 50 percig kell sütni. Időnként ellenőrizd egy fogpiszkáló segítségével. Amikor kész van, fordítsd ki egy konyhai grillrácsra és hagyd hűlni.

A szirup:

Egy fazékban karamelizálj 2 evőkanál cukrot. Amikor eléggé karamellizálódott öntsd fel 1 csésze vízzel és addig forrald, amíg el nem olvad a cukor, majd add hozzá a többi cukrot és a rumot is.

A krém:

Tedd bele egy edénybe a cukrot, kakaót, lisztet, keményítőt és tojássárgáját. Keverd össze és öntsd fel tejjel. Kicsi lángon forrald fel, míg elég vastag nem lesz. Folyton kevergesd, különben odaragad. Mikor elég vastag a krém, vedd le a tűzhelyről. Hagyd hűlni. Verd fel a margarint vagy vajat a 2 evőkanál porcukorral, majd adagold a habot lassan a krémhez. Adagolás közben állandóan kell kavargatni. Tegyél félre 5 evőkanál krémet a díszítéshez.

Vágd a piskótát háromba úgy, hogy 3 lap legyen belőle. Vedd az első lapot és szirupozd meg egy ecset segítségével. Azért ne használj kanalat, hogy egyenletes legyen a szirup mennyisége a piskótában. A piskóta nem kell sem túl száraz, sem túl szirupos legyen. Minden piskótalaphoz kb. 150 ml szirup. Miután az első lappal megvagy, tedd rá a krém felét. Ismételd meg a műveletet a második piskótalappal is. Tedd rá a harmadik és egyben utolsó lapot is, majd ezt is szirupozd be. Hűtőben kell tartani pár órán keresztül. Ha esetleg este készítetted el, hagyhatod reggelig.

Vedd ki a süteményt a hűtőből és vágd fel kockákra ízlés szerint.

A máz:

Egy fazékba kell tenned a darabokra tört csoki kockát és a folyékony tejszínt. Addig keverd, amíg elolvad a csoki és egy közepes sűrűségű mázt kapsz. Öntsd a glazúrt a kockák tetejére és hagyd, hadd csorogjon le a szélein. Nyomj egy kis krémet a sütemények tetejére és tedd hűtőbe. 20 perc múlva kiveheted.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc