Csokis mignon hozzávalók:

Piskóta

12 tojás

12 evőkanál cukor

8 evőkanál liszt

3 evőkanál kakaó

2 tasak vaníliás cukor

csipet só

Krém

500 g étcsokoládé 80% kakaó

500 ml folyékony tejszín

150 g cukor

rum

reszelt narancshéj

Szirup

250 g cukor

250 ml víz

rum

Máz

500 g cukor

250 ml víz

3 evőkanál méz

2 evőkanál kakaó

4 étcsokoládé cikk

Csokis mignon elkészítése:

Krém:

Érdemes a krémmel kezdened, mivel hűlnie kell a hűtőben 2 órán keresztül. Egy kisebb edénybe kell helyezned a darabokra tört csokit, cukrot, reszelt narancshéjat, egy kis rumot és a folyékony tejszínt. Kis lángon melegítsd fel, amíg a csoki teljesen elolvad. Tartsd a hűtőben 2 órán át. Vedd ki és keverd össze mixerrel, nagy sebességen, amíg kemény és habos krém lesz.

Piskóta:

Válaszd szét a tojássárgáját a fehérjétől 2 különböző edénybe. Keverd össze a tojássárgáját a cukorral, a vaniliás cukorral és egy csipet sóval, amíg a térfogata kétszeresére nő, majd add hozzá a lisztet és a kakaót. A tojásfehérjéből habot kell verni és add hozzá a masszához, majd óvatosan keverd össze, alulról felfelé. Helyezd be a masszát egy téglalap alakú tepsibe és tedd be a 180 fokra előmelegített sütőbe 15-20 percig. Hagyd hűlni, majd vágd ketté hosszában.

Szirup:

Egy klasszikus szirupot kell készítened cukorból, hagyd karamellizálódni, és add hozzá a vizet és rumot. Hagyd kihűlni. Ugyanabba a tepsibe, amiben sütötted a piskótát, tedd bele az egyik piskótalapot és szirupozd meg, tedd rá a krémet, majd a második piskótalapot, végül szirupozd meg azt is. Tedd be a hűtőbe, amíg elkészül a máz.

Máz a csokis mignonhoz:

Egy fazékba tegyél cukrot és vizet és forrald fel, amíg egy vastagabb szirupot kapsz. Hidegvízzel kend be a fazék oldalait, hogy ne kristályosodjon meg a szélén, utána kavargasd a szirupot. Amikor a szirup jól megvastagodott, öntsd hozzá a mézet és hagyd a tűzön még 2-3 percet, add hozzá a kakaót és a csoki darabkákat. Keverd jól össze és hagyd kicsit hűlni, hogy ne legyen forró. Ha nagyon megkeményszik, puhítsd meg gőz felett. Vedd ki a süteményt a hűtőből és vágd fel kockákra. Mindegyik kockát mártsd bele a mázba. Kell hagyni hűlni, hogy keményedjen meg a máz, majd ízlés szerint díszítsd.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc