Kakaós-csokis mignon hozzávalók:

Piskóta

7 tojás

5 1/2 púpos kanál liszt

200 g cukor

égetett cukor szirup 2 evőkanál cukorból

100 g kakaó

egy csipet szódabikarbóna ecetben feloldva

4 evőkanál olaj

Krém

1 csomag vaj

3 tojássárgája

1 1/2 csésze cukor

5 g kakaó

30 ml rum

Glazúr

étcsokoládé glazúr

vagy olvasztott csokoládé némi vajjal és karamell sziruppal

Kakaós-csokis mignon elkészítése:

A piskóta:

Válasszuk szét a tojássárgáját a fehérjétől. A fehérjéből, cukor hozzáadásával verjünk habot. Amennyiben  felfújt piskótát szeretnénk, tehetünk hozzá még 1-2 tojásfehérjét.

Egy másik tálban, habverővel verjük fel a tojássárgáját, adjuk hozzá a cukrot és a szódabikarbónát, végül a lisztet. Keverjük bele a habot és egy spatula segítségével keverjük egyenletesre.

Adjuk hozzá a kakaót és egy kis égetett cukor szirupot (tegyünk 2 evőkanál cukrot egy edénybe, amikor barnás lesz öntsük fel vízzel, és várjuk meg míg feloldódik). Annyi szirupot adunk hozzá, amennyit megenged a piskóta, vagyis pár evőkanállal.

Egy kis tepsibe tegyünk sütőpapírt és öntsük bele a massza negyedét, majd helyezzük sütőbe kb. 30 percig. Ismételjük meg a műveletet még háromszor, így a végén 4 piskótalapunk lesz.

Míg sülnek a lapok, egy edénybe tegyünk 4 evőkanál cukrot és kezdjük el feloldani, míg barnás nem lesz (mint az égetett cukornál). Mikor sőtétedett a színe, öntsünk rá egy pohár vizet (vagy kettőt, ha keserűbben szeretjük) és kevergessük tovább. Ezzel a sziruppal fogjuk lelocsolni a piskótákat.

A krém:

Egy fakanál segítségével keverjük el a tojássárgákat a cukorral, amíg a cukor fel nem oldódik. Töltsünk meg egy nagy fazekat vízzel, rakjuk oda forrni, majd helyezzünk fölé egy másik edényt. Ebbe tegyük bele az összekevert tojássárgát és cukrot, illetve a kockákra vágott vajat.

Addig kavargassuk amíg szépen össze nem áll és krém nem lesz belőle. Ezután adjuk hozzá a rumot és a kakaót. Hagyjuk hűlni és tegyük be hűtőbe, hogy jobban megkeményedjen.

Egy tálcára vagy tepsire helyezzük az első piskótát, locsoljuk meg sziruppal, majd kenjük rá a krémet. A többi piskótalappal is ugyanezt tegyük. Mikor készen lett a tortácska, óvatosan vágjuk fel kockákra. Ezután már csak a glazúrt kell hozzáadni. A csokis mignon szeleteket íszíthetjük vajban kikavart kakaóval és egy cikk csokival, akár a cukrászdákban.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc