Wakame (tengeri alga) saláta hozzávalók:
4 személyre
1 db paradicsom
10 dkg surimi (rákhús imitáció)
5 dkg wakame (szárított tengeri alga)
10 dkg tartármártás
Wakame (tengeri alga) saláta elkészítése:
A saláta elkészítéséhez szeljük fel 2×2 cm-es darabokra a szárított algalapot és áztassuk be (tisztított) vízbe, bőven lepje el.
Mossuk meg a paradicsomot és szeljük apró kockára.
Forró serpenyőben süssük 1-2 percig a surimi rudak mindkét oldalát (enyhén arany színűre), majd amikor kihűlt szeljük fel 1 cm széles darabokra.
Készítsük el a tartármártást (majonéz, tejföl, mustár, fehér bors, citromlé, csipet cukor, só).
Öntsük le az algalapról a vizet (akkor jó, ha ruganyosra szívta magát és világosabb színe lett) és nyomkodjuk alaposan ki.
Adjuk az algához a paradicsom és surimi kockákat, öntsük rá a tartármártást és alaposan keverjük összea.
Lehetőség szerint a wakame salátához házi készítésű majonézt használjunk.
A surimi és paradicsom mennyisége ízlés szerint növelhető.
Az algalap áztatóvizébe csepegtethető citromlé, kissé enyhíti az illatát.
A saláta receptet Receptműves ajánlotta.
0 hozzászólás