Csokoládés, mazsolás túrótorta hozzávalók:
Tészta
75 g liszt
75 g gríz
50 g porcukor
113 g vaj
3 evőkanál kakaó
Krém
227 g sajtkrém vagy ricotta
120 ml joghúrt
2 tojás
75 g porcukor
150 g mazsola
6 evőkanál csokichips (vagy csokidarabkák)
Glazúr
150 g csokoládé
80 g vaj
60 ml cukorszirup
Csokoládés, mazsolás túrótorta elkészítése:
Tészta
Egy tálba összevagdaljuk a vajat és hozzá keverjük a többi összetevőt – egy morzsálódó tésztát kapunk.
A tésztát szétterítjük egy 22 cm átmérőjű tepsibe, helyenként megszurkáljuk egy villával, és 15 percre behelyezzük a sütőbe (150C/300F fokra).
Krém
Mikor először készítettem el, túl csokisnak találtam. Ezért megdupláztam a hozzávalók adagját, a csokidarabkák és a mazsola kivételével.
Egy edényben felverjük a tojásokat.
Hozzáadjuk a sajtot, a cukrot és a joghurtot. A túrókrémet jól összekeverjük és beletesszük a csokoládét és a mazsolát.
Félre tesszük.
15 perc elteltével kivesszük a tésztát a sütőből, rátöltjük a krémet, és vissza tesszük 50 percre, ha a fent felsorolt adagokat használjuk vagy 1 óra 45 percre ha megduplázzuk az adagokat (akkor van kész amikor a sajt nem „táncol” a tepsiben és egy kissé aranybarna).
Hagyjuk kihűlni (1-2 óra).
Glazúr
Összevágtam a vajat és a csokoládéra tettem. Ráöntöttem a szirupot és felolvasztottam az egészet mikróban – gőz fölött is olvaszthatjuk.
Rátettem a glazúrt a tortára és hagytam 45 percet hűlni.
Mikor teljesen lehűlt kivettem a tortát a tepsiből.
A túrótorta receptet Rroxana ajánlotta.
0 hozzászólás