Csokoládés, mazsolás túrótorta hozzávalók:

Tészta

75 g liszt

75 g gríz

50 g porcukor

113 g vaj

3 evőkanál kakaó

Krém

227 g sajtkrém vagy ricotta

120 ml joghúrt

2 tojás

75 g porcukor

150 g mazsola

6 evőkanál csokichips (vagy csokidarabkák)

Glazúr

150 g csokoládé

80 g vaj

60 ml cukorszirup

Csokoládés, mazsolás túrótorta elkészítése:

Tészta

Egy tálba összevagdaljuk a vajat és hozzá keverjük a többi összetevőt – egy morzsálódó tésztát kapunk.

A tésztát szétterítjük egy 22 cm átmérőjű tepsibe, helyenként megszurkáljuk egy villával, és 15 percre behelyezzük a sütőbe (150C/300F fokra).

Krém

Mikor először készítettem el, túl csokisnak találtam. Ezért megdupláztam a hozzávalók adagját, a csokidarabkák és a mazsola kivételével.

Egy edényben felverjük a tojásokat.

Hozzáadjuk a sajtot, a cukrot és a joghurtot. A túrókrémet jól összekeverjük és beletesszük a csokoládét és a mazsolát.

Félre tesszük.

15 perc elteltével kivesszük a tésztát a sütőből, rátöltjük a krémet, és vissza tesszük 50 percre, ha a fent felsorolt adagokat használjuk vagy 1 óra 45 percre ha megduplázzuk az adagokat (akkor van kész amikor a sajt nem „táncol” a tepsiben és egy kissé aranybarna).

Hagyjuk kihűlni (1-2 óra).

Glazúr

Összevágtam a vajat és a csokoládéra tettem. Ráöntöttem a szirupot és felolvasztottam az egészet mikróban – gőz fölött is olvaszthatjuk.

Rátettem a glazúrt a tortára és hagytam 45 percet hűlni.

Mikor teljesen lehűlt kivettem a tortát a tepsiből.

 

A túrótorta receptet Rroxana ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 180 perc