Sokszínű kaleidoszkóp hozzávalók:
Tészta
4 tojás
4 evőkanál liszt
3 evőkanál cukor
2 tasak vaníliacukor
egy citrom lereszelt héja
egy kisüveg vaníliaeszencia
1/2 tasak sütőpor
Krém
4 tojásfehérje
100 g cukor
400 g tehéntúró
200 ml tejföl
100 ml tejszín
2 evőkanál keményítő
Díszítés
mindenféle gyümölcs
1 tasak tortazselé
Sokszínű kaleidoszkóp elkészítése:
A tojásfehérjét, a vaníliacukorral és a vaníliaeszenciával, habbá verjük. A tojássárgáját cukorral kikavarjuk, hozzá adjuk a habot, a lisztet, a citromhéjat és a sütőport. A keveréket egy kivajazott, kilisztezett tortaformába töltjük. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
A tehéntúrót összekeverjük a tejföllel, tejszínnel és a cukorral hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét, és az egészet óvatosan összedolgoztam.
Belecsorgatjuk a keményítőt, és jól elkeverjük. Kivesszük a tésztát a sütőből, rátesszük a krémet, és 30 percre visszatesszük.
Mikor kihűlt, a tetejét kirakjuk a lecsorgatott gyümölcsökkel. A tortazselét, a tasakon levő utasítások szerint feldolgozzuk, és a tortára töltjük.
0 hozzászólás