Sokszínű kaleidoszkóp hozzávalók:

Tészta

4 tojás

4 evőkanál liszt

3 evőkanál cukor

2 tasak vaníliacukor

egy citrom lereszelt héja

egy kisüveg vaníliaeszencia

1/2 tasak sütőpor

Krém

4 tojásfehérje

100 g cukor

400 g tehéntúró

200 ml tejföl

100 ml tejszín

2 evőkanál keményítő

Díszítés

mindenféle gyümölcs

1 tasak tortazselé

Sokszínű kaleidoszkóp elkészítése:

A tojásfehérjét, a vaníliacukorral és a vaníliaeszenciával, habbá verjük. A tojássárgáját cukorral kikavarjuk, hozzá adjuk a habot, a lisztet, a citromhéjat és a sütőport. A keveréket egy kivajazott, kilisztezett tortaformába töltjük. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

A tehéntúrót összekeverjük a tejföllel, tejszínnel és a cukorral hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét, és az egészet óvatosan összedolgoztam.

Belecsorgatjuk a keményítőt, és jól elkeverjük. Kivesszük a tésztát a sütőből, rátesszük a krémet, és 30 percre visszatesszük.

Mikor kihűlt, a tetejét kirakjuk a lecsorgatott gyümölcsökkel. A tortazselét, a tasakon levő utasítások szerint feldolgozzuk, és a tortára töltjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc