Bülbül şatosu hozzávalók:
125 g margarin
1 nagy kanál joghurt
1 tasak sütőpor
1 tojás
liszt
őrölt dió szükség szerint
Sörbet
3 pohár víz
3 pohár cukor
vanília ízlés szerint
Bülbül şatosu elkészítése:
Keverd jól össze a margarint, a joghurtot, valamint a tojásfehérjét, majd add hozzá a sütőporral összekevert lisztet és addig gyúrd, amíg megfelelő állagúvá válik (nem tapad a kézhez, de nem is túl kemény). Amint elkészült, nyújtsd ki a tésztát körülbelül késpenge vastagságúra.
Egy teáspohár (csésze) szájának segítségével vájj ki köröket. Egy üveg kupakjával pedig vájd ki a körök felének a közepét, a lyukas tésztakarikákat pedig helyezd az épekre. Ezt a műveletet végezd el az egész tésztával. Az összetett karikákat helyezd egy vajjal kikent tepsibe, majd kend be őket kívül-belül tojássárgájával.
A legvégén töltsd ki a lyukakat reszelt dióval (vagy valami mással), majd tedd be a sütőbe (közepes lángra) és addig hagyd sülni, amíg a tészta szépen meg nem pirul. Miután kivetted a sütőből, öntsd rá a hideg sörbetet, de akár fordítva is csinálhatod meleg sörbetet öntve a hideg tésztára.
0 hozzászólás