Bülbül şatosu hozzávalók:

125 g margarin

1 nagy kanál joghurt

1 tasak sütőpor

1 tojás

liszt

őrölt dió szükség szerint

Sörbet

3 pohár víz

3 pohár cukor

vanília ízlés szerint

Bülbül şatosu elkészítése:

Keverd jól össze a margarint, a joghurtot, valamint a tojásfehérjét, majd add hozzá a sütőporral összekevert lisztet és addig gyúrd, amíg megfelelő állagúvá válik (nem tapad a kézhez, de nem is túl kemény). Amint elkészült, nyújtsd ki a tésztát körülbelül késpenge vastagságúra.

Egy teáspohár (csésze) szájának segítségével vájj ki köröket. Egy üveg kupakjával pedig vájd ki a körök felének a közepét, a lyukas tésztakarikákat pedig helyezd az épekre. Ezt a műveletet végezd el az egész tésztával. Az összetett karikákat helyezd egy vajjal kikent tepsibe, majd kend be őket kívül-belül tojássárgájával.

A legvégén töltsd ki a lyukakat reszelt dióval (vagy valami mással), majd tedd be a sütőbe (közepes lángra) és addig hagyd sülni, amíg a tészta szépen meg nem pirul. Miután kivetted a sütőből, öntsd rá a hideg sörbetet, de akár fordítva is csinálhatod  meleg sörbetet öntve a hideg tésztára.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc