Diós, mézes rudacskák hozzávalók:

20 dkg cukor

1 evőkanál méz

4 tojás

20 dkg liszt

20 dkg dióbél

1 citrom

Diós, mézes rudacskák elkészítése:

A cukrot a mézzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojást, a citrom levét és a lereszelt héját, majd 45 percen keresztül folyamatosan tovább keverjük.

Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és az őrölt dióbelet. Simára keverjük, majd az így kapott masszát egy vajjal kikent és liszttel beszórt tepsibe öntjük.

Közepes lángon addig sütjük, amíg kissé megbarnul, majd kivesszük és rudacskákat vágunk belőle.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc