Cseresznyevirág süti hozzávalók:
Tészta
3 tojássárgája
60 g vaj
220 g zsíros joghurt
80 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
só
1 egy kis kocka vaj (kb. 20 g)
500 g liszt
Töltelék
300 g kimagvazott cseresznye
100 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
Máz
20 g vaj
1 kiskanál porcukor
16 félbe fél cseresznye
máz 4 kanálhegynyi porcukorból és egy fél citrom levéből
Cseresznyevirág süti elkészítése:
A sütihez a cseresznyét törd össze turmixgépben, az így kapott masszát pedig a cukorral tedd fel főni. A pudingport keverd el 3-4 kanál hideg vízzel, öntsd bele a forrásban lévő masszába és folyamatosan kevergetve főzd addig, amíg zselés állagú lesz. Tedd félre hűlni. Az élesztőt olvaszd fel két kanál cukorral és a joghurttal.
Folyamatosan kevergesd, közben add hozzá a maradék cukorral és a sóval kikevert tojássárgáját (a vaníliás cukorral együtt). Tedd bele a lisztet egy nagyobb tálba és fokozatosan add hozzá a készítményt. Keverd bele az olvasztott (nem forró) vajat és gyúrd jól össze, amíg sima tésztát kapsz.
Olajozott gyúródeszkára tedd át a tésztát és nyújts téglalap alakú lapot belőle. Kend el rajta egyenletesen a langyos (nem forró!) zselés tölteléket és tekerd fel, a téglalap rövidebb oldalával kezdve. Olajozd be újra a deszkát és nyújts újra lapot a tésztából. Ezután az előzőhöz hasonlóan tekerd fel újra. Olajos kézzel igazgasd el a hengert (hogy legyen egy kisseb része). Egy ollóval szeleteld fel 1,5 cm széles szeletekre és vágd úgy be, hogy virágsziromhoz hasonlítson.
A „tésztavirágokat” tedd a muffinsütő formába, a közepébe pedig szúrj egy szem cseresznyét. Kapcsold be a sütőt és állítsd 180 C fokra. A formákat tedd tepsibe, hagyd kelni a tésztát, amíg a sütő fölmelegszik.
A süteményre forrón öntsd rá a mázat.
0 hozzászólás