Tökös havas tető muffin hozzávalók:

400 g reszelt sütőtök

350 g barna cukor

4 nagyobb tojás

300 g liszt

2 kanálhegynyi sütőpor

egy maroknyi dió

1 kiskanál fahéj

175 g tiszta olívaolaj

Máz

egy klementin héja

egy citrom héja

egy fél citrom leve

140 ml tejföl

2 kanálhegynyi átszitált porcukor

1 vanília rúd

levendula vagy rózsaszirom

Tökös havas tető muffin elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt 180 C fokra.

Turmixold össze vagy reszeld le a sütőtököt.

Add hozzá a cukrot, a tojást, a sót, a lisztet, a sütőport, a diót, a fahéjat és az olajt és keverd jól össze az egészet.

Töltsd meg a masszával a papírformákat (teheted őket muffinsütő formákba is) és süsd 20-25 percet a sütőben (fogpiszkálóval ellenőrizd le). Amikor elkészültek, tedd ki őket hűlni.

A mázhoz keverd össze a hozzávalókat (hagyj meg egy kevés klementinhéjat a díszítéshez is) és ízlés szerint cukrozd, citromozd. Tedd be a hűtőbe, majd amikor a muffinok kihűltek, kend meg őket  a mázzal.

Én 230 g fehércukorral készítettem és úgy is jól sikerült, viszont amikor beletettem az olajat, túl erősen érződött az íze, ezért még kellett keverjek bele cukrot. Én nem muffinformákban sütöttem, hanem tepsibe öntöttem, sütöttem kb. 50 percet, majd felszeleteltem. Higgyétek el így is nagyon finom lett.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc