Tökös havas tető muffin hozzávalók:
400 g reszelt sütőtök
350 g barna cukor
4 nagyobb tojás
só
300 g liszt
2 kanálhegynyi sütőpor
egy maroknyi dió
1 kiskanál fahéj
175 g tiszta olívaolaj
Máz
egy klementin héja
egy citrom héja
egy fél citrom leve
140 ml tejföl
2 kanálhegynyi átszitált porcukor
1 vanília rúd
levendula vagy rózsaszirom
Tökös havas tető muffin elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 180 C fokra.
Turmixold össze vagy reszeld le a sütőtököt.
Add hozzá a cukrot, a tojást, a sót, a lisztet, a sütőport, a diót, a fahéjat és az olajt és keverd jól össze az egészet.
Töltsd meg a masszával a papírformákat (teheted őket muffinsütő formákba is) és süsd 20-25 percet a sütőben (fogpiszkálóval ellenőrizd le). Amikor elkészültek, tedd ki őket hűlni.
A mázhoz keverd össze a hozzávalókat (hagyj meg egy kevés klementinhéjat a díszítéshez is) és ízlés szerint cukrozd, citromozd. Tedd be a hűtőbe, majd amikor a muffinok kihűltek, kend meg őket a mázzal.
Én 230 g fehércukorral készítettem és úgy is jól sikerült, viszont amikor beletettem az olajat, túl erősen érződött az íze, ezért még kellett keverjek bele cukrot. Én nem muffinformákban sütöttem, hanem tepsibe öntöttem, sütöttem kb. 50 percet, majd felszeleteltem. Higgyétek el így is nagyon finom lett.
0 hozzászólás