Panettone muffin hozzávalók:
12 adaghoz
280 g liszt
10 g élesztő
80 g cukor
125 ml tej
125 g puha vaj
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor
40 g darált mandula
40 g mazsola
60 g gyümölcszselé (török csemege)
1 tojássárgája
1 kanál porcukor
Panettone muffin elkészítése:
Szitáld meg a lisztet és a közepébe tedd bele az összetört élesztőt egy kanál cukorral és 5 kanál langyos tejjel. Keverd jól össze és hagyd 15 percet kelni. Tedd bele a maradék cukrot, a vajat, a tojást és a vaníliás cukrot. Hagyd még 30 percet kelni.
Kend ki margarinnal a muffinsütő formákat és keverd bele a tésztába a mazsolát, a mandulát és a felkockázott zselét. A formák 2/3 töltsd csak meg. Hagyd újabb 15 percet kelni. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Kend meg a muffinokat tojássárgájával, hintsd meg porcukorral és süsd 20-25 percet.
0 hozzászólás