Panettone muffin hozzávalók:

12 adaghoz

280 g liszt

10 g élesztő

80 g cukor

125 ml tej

125 g puha vaj

1 tojás

1 csomag vaníliás cukor

40 g darált mandula

40 g mazsola

60 g gyümölcszselé (török csemege)

1 tojássárgája

1 kanál porcukor

Panettone muffin elkészítése:

Szitáld meg a lisztet és a közepébe tedd bele az összetört élesztőt egy kanál cukorral és 5 kanál langyos tejjel. Keverd jól össze és hagyd 15 percet kelni. Tedd bele a maradék cukrot, a vajat, a tojást és a vaníliás cukrot. Hagyd még 30 percet kelni.

Kend ki margarinnal a muffinsütő formákat és keverd bele a tésztába a mazsolát, a mandulát és a felkockázott zselét. A formák 2/3 töltsd csak meg. Hagyd újabb 15 percet kelni. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

Kend meg a muffinokat tojássárgájával, hintsd meg porcukorral és süsd 20-25 percet.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc