Hamupipőke sütemény hozzávalók:
5 tojás
250 g háztartási csokoládé
3 evőkanál kakaó
6 evőkanál cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 teáskanál rum aroma
1 evőkanál vaj
1 csésze liszt
1 fél csésze darált mogyoró
Hamupipőke sütemény elkészítése:
Keverjük össze a cukrot a tojássárgával, a kakaóval és a vaníliás cukorral. Olvasszunk meg 100 g csokit vízfürdőben, majd öntsük rá a tojássárgákra a rum aromával együtt. Ezután adjuk hozzá a lisztet.
Verjük habbá a tojásfehérjéket, majd adjuk hozzá ezt is. Vajazzunk ki egy tepsit, szórjuk meg liszttel, és öntsük bele a tésztát.
Miután megsült, hagyjuk kihűlni, majd hosszában vágjuk ketté. Olvasszunk meg újra 100 g csokit vízfürdőben, és kenjük be vele a piskóta tetejét. Szórjuk rá a darált mogyorót, majd tegyük rá a másik piskótalapot.
Vágjuk kockákra a süteményt, és szórjuk meg a maradék reszelt háztartási csokoládéval.
0 hozzászólás