Hamupipőke sütemény hozzávalók:

5 tojás

250 g háztartási csokoládé

3 evőkanál kakaó

6 evőkanál cukor

1 tasak vaníliás cukor

1 teáskanál rum aroma

1 evőkanál vaj

1 csésze liszt

1 fél csésze darált mogyoró

Hamupipőke sütemény elkészítése:

Keverjük össze a cukrot a tojássárgával, a kakaóval és a vaníliás cukorral. Olvasszunk meg 100 g csokit vízfürdőben, majd öntsük rá a tojássárgákra a rum aromával együtt. Ezután adjuk hozzá a lisztet.

Verjük habbá a tojásfehérjéket, majd adjuk hozzá ezt is. Vajazzunk ki egy tepsit, szórjuk meg liszttel, és öntsük bele a tésztát.

Miután megsült, hagyjuk kihűlni, majd hosszában vágjuk ketté. Olvasszunk meg újra 100 g csokit vízfürdőben, és kenjük be vele a piskóta tetejét. Szórjuk rá a darált mogyorót, majd tegyük rá a másik piskótalapot.

Vágjuk kockákra a süteményt, és szórjuk meg a maradék reszelt háztartási csokoládéval.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc