Africana torta hozzávalók:

4 tojás

250 g porcukor

250 g csokoládé

fél pohárnyi víz

250 g vaj

4 kanál liszt

250 ml tejföl

1 tasak vaníliás cukor

1 kanál rum

Africana torta elkészítése:

Egy kis edényben lassú tűzön fél pohár vízzel megolvasztjuk a csokoládét. Egy tálban simára keverjük a vajat, majd hozzáadjuk a cukrot és jól elkeverjük. Ezután hozzáadjuk az olvasztott csokoládét. Hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, majd a lisztet és jól összekeverjük az egészet.

Egy másik tálban kemény habbá verjük a tojások fehérjét, majd könnyedén hozzákeverjük a masszához. Kivajazott kerek formába töltjük az egészet, ezután a formát beletesszük egy bain-marie-edénybe (vízfürdő) és az egészet a sütőbe tesszük 1 óra és 20 percre.

Egy tálban felverjük a tejfölt a hozzákevert vaníliás cukorral, a rummal és egy apróra tört jégkockával. Kihűlés után a tésztát egy tálcára borítjuk és bevonjuk a tejfölös krémmel.

Tálalás előtt tegyük a süteményt fél órára a hűtőbe.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc