Africana torta hozzávalók:
4 tojás
250 g porcukor
250 g csokoládé
fél pohárnyi víz
250 g vaj
4 kanál liszt
250 ml tejföl
1 tasak vaníliás cukor
1 kanál rum
Africana torta elkészítése:
Egy kis edényben lassú tűzön fél pohár vízzel megolvasztjuk a csokoládét. Egy tálban simára keverjük a vajat, majd hozzáadjuk a cukrot és jól elkeverjük. Ezután hozzáadjuk az olvasztott csokoládét. Hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, majd a lisztet és jól összekeverjük az egészet.
Egy másik tálban kemény habbá verjük a tojások fehérjét, majd könnyedén hozzákeverjük a masszához. Kivajazott kerek formába töltjük az egészet, ezután a formát beletesszük egy bain-marie-edénybe (vízfürdő) és az egészet a sütőbe tesszük 1 óra és 20 percre.
Egy tálban felverjük a tejfölt a hozzákevert vaníliás cukorral, a rummal és egy apróra tört jégkockával. Kihűlés után a tésztát egy tálcára borítjuk és bevonjuk a tejfölös krémmel.
Tálalás előtt tegyük a süteményt fél órára a hűtőbe.
0 hozzászólás