Bonet hozzávalók:
4 tojássárgája
2 tojás
200 g porcukor
80 g kakaó
100 g amaretti keksz
1 liter tej
1 pohár rum
Bonet elkészítése:
Összekevertem a 4 tojássárgát a két egész tojással és a porcukor felével, majd hozzáadtam a kakaót, az összetört kekszet, végül pedig lassan hozzáöntöttem a meleg tejet.
A porcukor másik felét egyenesen a bonet sütéséhez használandó tepsibe tettem, hogy karamellizálódjon.
Ezt követően a keveréket ráöntöttem az égetett cukorra, illetve a tepsit bele tettem egy nagyobb, vízzel teli tepsibe, hogy a bonet gőzben süljön.
Körülbelül egy órát hagytam sülni 180 Cº-on, de semmiképp se vegyük ki addig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkálót szárazon nem húzzuk ki. A legjobb, ha egy nappal a tálalás előtt elkészítjük, hogy legyen ideje kihűlni.
0 hozzászólás