Mogyorós–karamelles keksz hozzávalók:
Tészta
egy tojássárgája
egy tasak vaníliacukor
egy csipetnyi só
egy citromnak a héja
egy fél teáskanál sütőpor
Máz
2 evőkanál ribizli zselé
Mogyorós–karamelles keksz elkészítése:
A lisztet, a tojássárgáját, a porcukrot, a vaníliacukrot, a sót, a citromhéjat és a sütőport jól elkeverjük, majd tésztát gyúrunk belőle. A tésztát letakarjuk, és egy órát hűvös helyen állni hagyjuk.
A mogyorót egy száraz serpenyőben megpirítjuk.
A tésztát egy lisztel megszórt felületen elterítjük,
A zselét felmelegítjük, és megkenjük a kekszeket. A mogyorót rászórjuk a kekszdarabokra.
A cukrot megpörköljük, hozzáadjuk a vajat és 6 evőkanál vizet, ezt jól elkeverjük, karamellt készítünk belőle. Egy-egy teáskanálnyi karamellt csöpögtetünk a kekszekre. Időnként a karamellt felmelegítjük, hogy maradjon folyékony állapotban.
0 hozzászólás