Mogyorós–karamelles keksz hozzávalók:

Tészta

200 g liszt

egy tojássárgája

75 g porcukor

125 g hideg vaj

egy tasak vaníliacukor

egy csipetnyi só

egy citromnak a héja

egy fél teáskanál sütőpor

Máz

350 g sótlan mogyoró

2 evőkanál ribizli zselé

300 g cukor

25 g vaj

Mogyorós–karamelles keksz elkészítése:

A lisztet, a tojássárgáját, a porcukrot, a vaníliacukrot, a sót, a citromhéjat és a sütőport jól elkeverjük, majd tésztát gyúrunk belőle. A tésztát letakarjuk, és egy órát hűvös helyen állni hagyjuk.

A mogyorót egy száraz serpenyőben megpirítjuk.

A tésztát egy lisztel megszórt felületen elterítjük, 3 mm vastagságúra nyújtjuk majd 4 cm átmérőjű körökre szabdaljuk. A kör alakú tésztadarabkákat egy sütőpapírral borított tepsibe helyezzük, és a sütő második rekeszébe helyezzük, majd 175 fokon 15 percig sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni a kekszet.

A zselét felmelegítjük, és megkenjük a kekszeket. A mogyorót rászórjuk a kekszdarabokra.

A cukrot megpörköljük, hozzáadjuk a vajat és 6 evőkanál vizet, ezt jól elkeverjük, karamellt készítünk belőle. Egy-egy teáskanálnyi karamellt csöpögtetünk a kekszekre. Időnként a karamellt felmelegítjük, hogy maradjon folyékony állapotban.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc