Formázott kekszek hozzávalók:
4 tojás
400 g cukor
1 csésze meleg tej
200 g fehér zsír
2 tasak vaníliás cukor
2 zacskó ammónium-nitrát
narancshéj
rum
1,25 kg vagy 1,3 kg liszt
Formázott kekszek elkészítése:
Gyúrj tésztát az összetevőkből. Elég kemény kell legyen ahhoz, hogy ki tudd nyújtani a nyújtódeszkán. Az ammóniát keverd össze a meleg tejjel. A tésztát hagyd másnapig hűtőben.
Szórj egy kis lisztet a deszkára és nyújts lapokat (legyenek kicsit vastagabbak, hogy a keksz ne legyen majd túl száraz) és a formák segítségével vágj kekszeket (kaphatóak különböző alakú és színű műanyag formák).
Közepes lángon süsd meg őket az előre felmelegített sütőben. A kekszekre szórhatsz kis színes drazsékat, mákot vagy kristálycukrot és így sokkal ínycsiklandozóbbak lesznek.
Nem kell kikenni a tepsit, amelyikben sütöd őket.
A kekszeket tárold egy műanyag vagy karton dobozban és miután álltak vagy két napig, még ízletesebbek. Ha kevesebbet szeretnél készíteni, felezd meg a hozzávalókat.
0 hozzászólás