Formázott kekszek hozzávalók:

4 tojás

400 g cukor

1 csésze meleg tej

200 g fehér zsír

2 tasak vaníliás cukor

2 zacskó ammónium-nitrát

narancshéj

rum

1,25 kg vagy 1,3 kg liszt

Formázott kekszek elkészítése:

Gyúrj tésztát az összetevőkből. Elég kemény kell legyen ahhoz, hogy ki tudd nyújtani a nyújtódeszkán. Az ammóniát keverd össze a meleg tejjel. A tésztát hagyd másnapig hűtőben.

Szórj egy kis lisztet a deszkára és nyújts lapokat (legyenek kicsit vastagabbak, hogy a keksz ne legyen majd túl száraz) és a formák segítségével vágj kekszeket (kaphatóak különböző alakú és színű műanyag formák).

Közepes lángon süsd meg őket az előre felmelegített sütőben. A kekszekre szórhatsz kis színes drazsékat, mákot vagy kristálycukrot és így sokkal ínycsiklandozóbbak lesznek.

Nem kell kikenni a tepsit, amelyikben sütöd őket.

A kekszeket tárold egy műanyag vagy karton dobozban és miután álltak vagy két napig, még ízletesebbek. Ha kevesebbet szeretnél készíteni, felezd meg a hozzávalókat.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc