Sakk keksz hozzávalók:
300 g liszt
150 g cukor
1 tasak vaníliás cukor
2 tojás
200 g hideg vaj
3 evőkanál kakaó
2 evőkanál tejszín
Sakk keksz elkészítése:
Keverd össze egy tálban a hozzávalókat a fehér tésztához (150 g liszt, 75 g cukor, 1/2 tasak vaníliás cukor, 1 tojássárgája, 100 g vaj, 2 evőkanál tejszín), egy másikban pedig a kakaós tésztához (ugyanazt, mint a másik tésztához, csak a tejszín helyett kakaót teszel). Gyúrj 2 labdát a tésztákból, fóliázd be és tedd hűtőszekrénybe 45 percre.
Ezután, nyújts két lapot a tésztákból, egy fehéret és egy feketét. Figyelj arra, hogy a munkafelület jól be legyen lisztezve és a nyújtófát is lisztezd be. Tedd egymásra a két lapot, vágd kettőbe és tedd ismét egymásra. Így kapsz egy fehér-fekete-fehér-fekete lapot. Tedd vissza a hűtőbe 15 percre. Miután kivetted, vágd hosszú sávokra és tedd hármasával egymásra, odafigyelve mindig a színekre (fehér-fekete-fehér).
Vágj a kétszínű rúdakból fél centiméteres csíkokat, ezek lesznek a kekszek. Helyezd őket egy sütőpapírral kibélelt (előzőleg benedvesített) tepsibe és tedd 15 percre sütőbe, közepes hőfokon.
Bár ezt a sakk kekszet kicsit nehezebb elkészíteni, nagyon mutatós.
0 hozzászólás