Mézes sütemény hozzávalók:

250 g liszt

1 teáskanál kakaó

1 tasak sütőpor

100 g cukor
60 g méz

2 evőkanál tej

75 g vaj

fahéj ízlés szerint

Mézes sütemény elkészítése:

Keverjük össze egy tálba a tejet, a mézet, a cukrot és a vajat. Melegítsük addig, amíg a vaj és a méz elolvad (akár mikróban is). A liszt 2/3 részét keverjük össze a sütőporral, a kakaóval és az aromákkal. Ha ezzel megvagyunk, keverjük hozzá a tejhez. Szórjuk meg liszttel az asztalt, borítsuk rá a tésztát, és addig gyúrjuk, amíg nem ragad a kézhez (szükség szerint még lisztezzük). Ha a tésztát megfelelően kigyúrtuk, tegyük be a hűtőbe 1 órára.

Ha kivettük a tésztát a hűtőből, nyújtsuk ki, majd vágjunk ki formákat belőle, és 180 Celsius fokra előmelegített sütőben 7 perc alatt süssük meg. Díszíthetjük csokival, krémmel, lekvárral, vagy amihez éppen kedvünk van.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc