Csokoládés narancsos keksz hozzávalók:
250 g liszt
1 teáskanál sütőpor
125 g vaj
125 g cukor
1 tojás
2 evőkanál narancslekvár
1 evőkanál narancslikőr
50 g étcsokoládé
1 evőkanál tej
Csokoládés narancsos keksz elkészítése:
A csokoládés narancsos kekszhez keverd össze a lisztet a sütőporral és tedd egy tálba. Reszeld le a vajat és szórd a tetejére, add hozzá a cukrot, a tojást és gyúrd jól össze, amíg egy homogén tésztát kapsz. Válaszd kettőbe a tésztát.
Az egyik félbe gyúrd bele a narancslekvárt és a likőrt, csomagold alufóliába és tedd hűvösre (fél órát).
A csokoládét olvaszd fel a tejben (használhatod a mikrohullámú sütőt is), hagyd kihűlni, majd gyúrd bele a másik fél tésztába. Csomagold alufóliába és tedd fél órát hűvösre.
Szórd meg a munkafelületet liszttel. Nyújtsd a csokoládés tésztát 1/2 cm vastagra. A narancsos tésztát formázd hengerré és tekerd rá a csokoládés tésztát. Tedd az egészet hűvösre még fél órára.
Melegítsd fel a sütőt 175 fokra. A csokoládés narancsos süteménytekercset szeleteld fel 1/2 cm vastag szeletekre és tedd őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd rakd a sütőbe 15-20 percre (a keksz fehér része meg fog pirulni egy kicsit).
0 hozzászólás