Mézes keksz hozzávalók:

50 g méz

2 tojás

150 g tejföl

150 g langyos vaj

kb. 400 g liszt

1 tasak vaníliás cukor

egy kiskanál szalalkáli

késhegynyi só

Mézes keksz elkészítése:

A mézzel elkevert tojásokat jól felverjük, majd hozzáadjuk a langyos vajat és tejfölt, és a szalalkálit, sót, majd jól összedolgozzuk.

Hozzáadjuk a lisztet és közepesen kemény tésztává gyúrjuk. Szalvétával letakarjuk és 20-30 percig pihentetjük.

Fél centiméter vastagságú lappá nyújtjuk, kekszformával kiszaggatjuk, majd tepsibe rakjuk a kekszeket, egymástól 2-3 cm távolságra. Kis lángon megsütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc