Kardámonos keksz hozzávalók:

500 g liszt

50 g tejpor

30 g szárított élesztő

2 tojás

1 teáskanálnyi kardamon

200 ml édes tejföl

4 evőkanál méz

100 g vaj

10 g só

Kardámonos keksz elkészítése:

Mielőtt az összetevőket elkeverjük, előbb megolvasztjuk a vajat, és egy kissé megmelegítjük a tejfölt.

Egy tálban a melegített tejfölt az élesztővel és a mézzel jól összekeverjük, majd 10 percig állni hagyjuk.

Időközben az asztalon vagy egy tálban összekeverjük a lisztet, a tejport, a tojásokat, a kardamomot, az olvasztott vajat (ne legyen forró) és a sót. Ezután hozzáadjuk a tejföl-élesztő-méz keveréket, és meggyúrjuk a tésztát. Körülbelül 20 percig gyúrjuk – ezalatt a tészta rugalmassá válik –, majd 45 percig kelni hagyjuk.

Miután a tészta megkelt (a duplájára nő), kinyújtjuk, és tetszés szerint formákra daraboljuk. Szaggathatjuk egy pohár segítségével, kör alakú kekszeket formálva, esetleg 1 cm széles csíkokat vágunk, és azokat csiga alakban feltekerjük.

Tálalhatjuk kávé mellé, mert a keksz édes, és a kávé meg a kardamom kiváló ízkombináció.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc