Keksz a reggelihez hozzávalók:

800 g liszt

300 g kristálycukor

300 g vaj szobahőmérsékleten

200 ml tejföl

4 egész tojás

egy teáskanál sütőpor, vagy szódabikarbóna

Keksz a reggelihez elkészítése:

Keverjük össze a hozzávalókat. Használhatunk robotot is, ha van olyan lapátja, amelyikkel tésztát dagaszunk. Ezután, tegyük a tésztát a nyújtódeszkára és a formázásnál használjunk majd lisztet. Ha szükséges, adhatunk még a tésztához is lisztet, majd osszuk fel három részbe. Készítsünk lapot az egyik tésztából és vágjunk formákat (lehet kerek, lyukkal a közepén, vagy négyzet, vagy narancslekvárral töltött) belőle.

Ha akarunk készíteni töltöttet is, először nyomjunk egy formát a tésztába, de csak annyira hogy lássuk a szegélyeit, majd tegyünk középre egy kis lekvárt. Helyezzünk rá egy másik lapot vagy hajtsuk kettőbe ugyanezt a lapot. Nyomkodjuk meg egy kicsit a töltelék körül, hogy ne váljon szét utólag, majd vágjuk ki a formával.

Tegyük a süteményeket a sütőbe 20 percre, 180 fokon.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc