Diós habcsók hozzávalók:

3 tojásfehérje

200 g porcukor

50 g dió

2 tasak vaníliacukor

½ kiskanál citromlé vagy ecet

Diós habcsók elkészítése:

A tojásfehérjét verjük fel, majd adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliacukrot, miközben egyfolytában verjük a meleg gőz felett kb. 5 percig. Aztán 10 percig verjük hidegen, amíg a fehérje annyira meg nem keményszik, hogy nem folyik le a habverőről és, amíg fényes nem lesz. Amikor már majdnem kész van, adjuk hozzá a citromlevet vagy az ecetet.

A tepsibe tegyünk egy sütőpapírt, amit aztán kenjünk be egy vékony réteg vajjal, erre tegyük rá a kisméretű habcsókokat, távolságot hagyva köztük. Mindegyikre tegyünk 3-4 diódarabkát. Lassú tűzön süssük; amikor a hab elkezd keményedni, fedjük le egy papírral, hogy ne égjen meg. A habcsókot úgy kell sütni, hogy ne sárguljon meg.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc