Csokoládégolyócskák hozzávalók:
2/3 csésze cukor
30 dkg vaj
2 csésze liszt
½ csésze keserű kakaópor
2 csésze darált dió
1 csomag vaníliás cukor
1 késhegynyi só
Csokoládégolyócskák elkészítése:
A vajat kikavarjuk a cukorral és a késhegynyi sóval. Kézi mixerrel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A kakaóport elkeverjük a liszttel, majd a vajas krémbe dolgozzuk. Hozzádolgozzuk a diót, majd 2 órára a hűtőben pihentetjük.
A két óra elteltével 3 cm átmérőjű golyócskákat formázunk a masszából, majd egy sutőpapírral bélelt tepsire, egymástól kb. 5 cm távolságra helyezzük őket, és 150 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
0 hozzászólás