Bounty bonbon hozzávalók:

250 g vaj

250 g kókuszreszelék

100 ml sovány tejföl

150 g cukor

csipetnyi só

2 csepp mandulakivonat

Csokoládéöntet

300 g csokoládé

2-3 evőkanál olaj

Bounty bonbon elkészítése:

A vajat kockákra vágjuk, és a tejföllel együtt egy zománcozott edénybe tesszük, majd hozzáadjuk a cukrot és a sót. Az edényt vízfürdőbe tesszük, és amikor a keverék forrni kezd, hagyjuk még 5 percet, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

Hozzáadjuk a kókuszreszeléket meg a mandulakivonatot, és jól elkeverjük.

Egy tetszőleges formát béleljünk ki fóliával, töltsük bele a masszát, és egy napra tegyük a hűtőbe.

Másnap kivesszük a formából, és kockákra vagy más alakzatokra daraboljuk.

Elkészítjük a csoki-öntetet: a csokoládét és az olajat egy edénybe, vízfürdőbe tesszük, időnként megkeverjük, majd hagyjuk kihűlni.

Ezután a kókuszos kockákat két villával a kihűlt öntetbe mártjuk. Ha az öntet túl hamar megszárad, helyezzük vissza egy kis időre a gőz fölé.

A kész bonbonokat sütőpapírra tesszük, és ízlés szerint díszíthetjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc