Konyakos-szedres nyúlpástétom hozzávalók:
4 fő részére:
50 dkg nyúlhús
konyak (minőségi)
20 dkg friss szeder
0.5 liter tejszín
15 dkg vaj
só
őrölt fehér bors
20 dkg vöröshagyma
1 fej fokhagyma
olaj/zsír
zselatin
friss rozmaring
Konyakos-szedres nyúlpástétom elkészítése:
A nyúlhúst megtisztítjuk, lehártyázzuk, sóval, borssal bedörzsöljük, tepsibe helyezzük.
Zsiradékot öntünk rá és fokhagymát, vöröshagymát, továbbá friss rozmaringot teszünk mellé.
150 fokon sütjük 1 órán keresztül.
Amikor a pástétom elkészült ledaráljuk, majd vajjal, tejszínnel és konyakkal pépesre dolgozzuk.
A szederkrém elkészítése:
A szedret kevés vízben felforraljuk, majd cukrot, zselatint és pici vörösbort teszünk bele. Botturmixal eldolgozzuk.
Formába rétegezzük és hűtőben egy éjszakát állni hagyjuk.
0 hozzászólás